Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χανίων

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Χανίων «Κ. Μ. Κούμας» λειτουργεί στα πλαίσια της Β/θμιας Εκπ/σης και αποστολή του είναι η τεχνική υποστήριξη καθηγητών Β/θμιας και A/θμιας στην πειραματική διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Η δράση του ξεκίνησε το 1986 με διαφορετική, βέβαια, μορφή. Το 1996, με βάση την εμπειρία του, συνετέλεσε μαζί με κάποια άλλα εργαστήρια στη δημιουργία των ΕΚΦΕ. Η πολύπλευρη δράση του περιγράφεται στην ιστοσελίδα http://ekfe.chan.sch.gr/, όπου μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό για την πειραματική διδασκαλία των φυσικών επιστημών.
Η ιδέα της συγκέντρωσης των οργάνων και του μουσειακού υλικού ήταν του τότε σχολικού Συμβούλου, Βασίλη Μπαργιάννη, και υλοποιήθηκε μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες του Υπεύθυνου του ΕΚΦΕ Χανίων Δ. Μαρκογιαννάκη, με τη συνδρομή πολλών συνεργατών και συναδέλφων, ιδιαίτερα του φυσικού Ν. Αναστασάκη (φωτογράφιση / συντήρηση / επισκευή) και του δασκάλου Γ. Στυλιανακάκη (συντήρηση / επισκευή). Η συλλογή χρονολογείται από το 1928 και προέρχεται από τις αρχαιότερες σχολικές μονάδες του Νομού, όπως το 1ο και 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Χανίων, Βάμου, Καντάνου και Παλαιόχωρας.
Στόχος του ΕΚΦΕ Χανίων είναι η ίδρυση Μουσείου Εποπτικών Οργάνων, προκειμένου να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί η ιστορία, συνδέοντας το παλαιό με το νέο.

Instruments with this location: 

There are no catalogued instruments with this location.

Instruments with this origin: 

There are no catalogued instruments with this origin.